voetbalzone

West Ham veegt de vloer aan met defensief zwak Manchester United

Thijs Post30 nov 2010, 21:44
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2010, 21:44
Advertentie

West Ham United en Manchester United hebben dinsdagavond maar weer eens bewezen dat een bekertoernooi andere koek is dan de competitie. De hekkensluiter van de Premier League, West Ham, wist lijstaanvoerder Manchester uit het Carling Cup-toernooi te kegelen: 4-0. Extra zuur voor The Red Devils was dat uitgerekend Jonathan Spector met twee doelpunten in het eerste bedrijf het vonnis velde: tussen 2003 en 2006 stond de 24-jarige Amerikaan onder contract bij United. Carlton Cole maakte na rust de overige treffers.

/

Manchester United had in de beginfase de overhand en kreeg ook een geweldige kans om de score te openen. Er was een fantastische redding van Robert Green voor nodig om een inzet van Gabriel Obertan via de paal uit het doel te werken. West Ham kwam vervolgens beter in het spel en leek de openingstreffer te produceren. Het doelpunt van Victor Obinna werd echter, tot woede van alles wat West Ham een warm hart toedraagt, ruim een minuut later alsnog afgekeurd door scheidsrechter Mark Clattenburg.

Terwijl sommige spelers van de Hammers het ongeloof nog uit de ogen aan het wrijven waren tekende hun teamgenoot Spector voor de 1-0. De middenvelder troefde Darren Fletcher af in de lucht en knikte het speeltuig achter Tomasz Kuszczak, de vervanger van Edwin van der Sar. Nadat Ryan Giggs namens United een kopkans niet wist te verzilveren zorgde wederom Spector voor de tweede treffer van de Londenaren. Ter hoogte van de middenlijn begon de Amerikaan aan een avontuur en na een combinatie met Obinna rondde hij zijn rush zelf af: 2-0.

Sir Alex Ferguson beende na het rustsignaal furieus de catacomben in, maar beterschap kreeg de oefenmeester niet. Nadat Green blunderde maar zijn fout zelf herstelde zorgde Carlton Cole met een snoekduik, wederom na goed werk van Obinna, elf minuten na de pauze voor de derde treffer van de thuisploeg. Nadat Cole zijn tweede treffer binnenwerkte (de vierde assist van Obinna) was de vernedering compleet voor United, dat met name op defensief vlak stond te schutteren. Voor het eerst in 21 jaar is West Ham door naar de halve finale van het bekertoernooi.

Bezig met laden …