West Ham wint Londense derby en doet laatste plek over aan Wolves

Matthijs van Laar26 dec 2010, 13:55
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2010, 13:55

De spelers van West Ham United hebben coach Avram Grant het ideale kerstcadeau gepresenteerd. De Hammers staan al sinds de start van het seizoen onderaan in de Premier League, maar zijn sinds zondag van die hatelijke twintigste plek verlost. Op Boxing Day wonnen de Londenaren met 1-3 bij stadsgenoot Fulham, dat daardoor juist die gevreesde plaats ziet naderen.

/

Het begon nog zo goed voor de thuisploeg. Carlton Cole had namens West Ham weliswaar een waarschuwing uitgevaardigd, maar na elf minuten waren het de Cottagers die toesloegen. Een afgeslagen vrije trap belandde voor de voeten van Simon Davies, die de bal perfect afleverde bij Aaron Hughes. De Noord-Ier kon volledig ongedekt inkoppen, en dat deed op fraaie wijze. Fulham trok na die 1-0 de wedstrijd naar zich toe.

De 2-0 leek dan ook in de lucht te hangen, maar acht minuten voor de onderbreking maakte Cole dat scenario onmogelijk. De sterke spits van West Ham had het geluk dat Dickson Etuhu een lage voorzet van Freddie Sears verkeerd taxeerde, waardoor de bal voor zijn voeten terecht kwam. Doelman Mark Schwarzer had geen verweer op de lage inzet, en moest op slag van rust nogmaals het antwoord schuldig blijven. Carlos Salcido ging de mist in bij een voorzet, waarna Frédéric Piquionne de bal kiezelhard in het dak van het doel volleerde. De wedstrijd kantelde.

Na de pauze leek West Ham dan ook door te gaan drukken, maar mogelijkheden voor Sears en Cole bleken niet genoeg om de wedstrijd al snel in de tweede helft dood te maken. Een dik kwartier voor het einde deed Cole dat echter alsnog. Doelpuntenmaker Hughes raakte een hoge bal verkeerd, waardoor het speeltuig recht voor de voeten van de aanvaller belandde. Zonder te aarzelen tekende de international voor zijn tweede van de middag. Eddie Johnson en Danny Murphy kregen nadien nog kansen op de 2-3, maar de aansluitingstreffer zou niet meer vallen.