voetbalzone

Westerlo sluit voormalig Ajax-doelwit Iakovenko opnieuw in de armen

Erik van Dam31 aug 2010, 21:58
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2010, 21:58
Advertentie

Westerlo heeft met Anderlecht wederom een deal gesloten over de huur van Oleksandr Sacha Iakovenko. De 23-jarige spits kwam vorig seizoen al op huurbasis over naar Westerlo en de club is er opnieuw in geslaagd hem een jaar te lenen van de kampioen. Bij Paars-Wit komt de Oekraïense aanvaller voorlopig toch nog niet aan de bak. In april toonde Ajax interesse, maar een deal kwam nooit van de grond.

“De overeenkomst is geldig tot het einde van dit seizoen”, meldt Westerlo dinsdag op haar officiële website. Iakovenko, die op 2 juni debuteerde in het nationale team, liep vorig seizoen één op drie: in 27 wedstrijden voor Westerlo vond hij negen keer het net. Daamee eindigde hij gedeeld als zevende op de topscorerslijst. “De club heeft weer wat meer techniek ingehaald. Al is er wel wat nood aan lange mannen”, wijst coach Jan Ceulemans op het gebrek aan verdedigers.

“Voorlopig is er echter nog geen doorbraak gekomen in de aanwerving van Cale, Marin of desnoods alle twee. De twee testers zijn wel transfervrij. Het blijft dus altijd mogelijk dat ze straks voor de club gaan spelen”, luidt het. Westerlo staat na vijf gespeelde wedstrijden op de twaalfde plaats in de Jupiler Pro League. Volgende week wacht Lokeren buitenshuis.

Bezig met laden …