voetbalzone

‘Westerse’ tattoos dreigen Duitse Iraniër interlandcarrière te kosten

Peter Nusselder07 sep 2015, 11:50
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2015, 11:50
Advertentie

Profvoetballers die zonder tatoeages door het leven gaan, lijken bijna een uitzondering te worden. Voor Ashkan Dejagah dreigt echter een probleem: de in Duitsland opgegroeide international van Iran mag in de toekomst mogelijk niet meer voor zijn land spelen vanwege de tattoos die hij heeft.

voetbalzone

Volgens dpa is de ethische commissie van de Iraanse voetbalbond er fel op tegen dat spelers van de nationale ploeg getatoeëerd zijn en bestaat de mogelijkheid dat bondscoach Carlos Queiroz de 29-jarige aanvaller niet langer mag oproepen. Dejagah moet binnenkort op het matje komen en waarschijnlijk wacht hem een schorsing of een geldboete. Zijn tattoos zouden worden gezien als en ‘westerse culturele invasie’.

Mogelijk wordt de aanvaller van Al-Arabi, die in het verleden uitkwam voor Hertha BSC, VfL Wolfsburg, Fulham en diverse vertegenwoordigende Duitse jeugdteams, opgedragen om in de toekomst te spelen in shirts met lange mouwen, die zijn getatoeëerde armen volledig bedekken. Dejagah speelde, sinds hij koos voor Iran, 26 interlands en scoorde daarin vijf keer.

Bezig met laden …