voetbalzone

Westerveld: ‘Heb het gevoel weer bij een topclub te zitten’

Thijs Post12 nov 2011, 12:37
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2011, 12:37
Advertentie
/

Sander Westerveld keepte in zijn lange carrière bij clubs als Vitesse, Liverpool en Real Sociedad en tegenwoordig is de inmiddels 37-jarige sluitpost actief voor Ajax Cape Town. Westerveld, die onlangs debuteerde bij de club, heeft het goed naar zijn zin in Zuid-Afrika.

“Dit is heel anders dan Liverpool, Real Sociedad of Monza”, geeft de zesvoudig international aan in Voetbal International. “Toen Ajax Cape Town zich meldde, was ik net op weg van Italië terug naar Nederland. Lang heb ik dus niet zonder club gezeten. Al heb ik na Monza wel stiekem gedacht 'het is klaar'. Echte ambities had ik niet meer.”

“De Zuid-Afrikaanse competitie is een mix van Eredivisie- en amateurniveau. Het verschil tussen de topclubs en de hotseknotseteams daaronder is vrij groot. Ajax Cape Town wordt heel professioneel geleid, er is een serieuze organisatie, waar het opleiden centraal staat. Er wordt volgens de traditionele Ajax-school gevoetbald. Ja, wat dat betreft heb ik echt het gevoel weer bij een topclub te zitten.”

Bezig met laden …