voetbalzone

Whittaker en Boyd brengen Rangers aan kop

29 aug 2009, 18:33
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2009, 18:33
Advertentie
Glasgow Rangers is tenminste voor één dag koploper van Schotland. The Gers speelden zich zaterdagmiddag eenvoudig langs Hamilton (4-1) en wachten nu af wat aartsrivaal Celtic zondag meeneemt op bezoek bij Hibernian. Steven Whittaker en Kris Boyd waren de grote mannen op Ibrox Park; beiden scoorden twee keer.

Verdediger Whittaker opende de score na een kleine twintig minuten; de Schot schoot de bal op aangeven van Steven Davis hard in de hoek. Nog voor een halfuur was verstreken verdubbelde Boyd de score voor de thuisploeg. De goalgetter profiteerde van geklungel achterin bij Hamilton en kopte simpel maar doeltreffend binnen. Direct daarna kreeg de ploeg weer een grote kans, maar werd Hamilton erger bespaard.

Na rust voegden de Rangers wél twee goals toe aan het totaal en behield de ploeg de ongeslagen status. Wederom waren Whittaker en Boyd de gevierde spelers, maar nu in omgekeerde volgorde. Boyd schoot op aangeven van Steven Naismith de 3-0 binnen en twee minuten later rondde Whittaker een één-tweetje met Davis en haalde schitterend uit. Vlak voor tijd verzorgde Mark McLaughlin de eretreffer voor de hekkensluiter.

Overige uitslagen:
Aberdeen – Motherwell 0-0
Dundee United – Falkirk 2-1

Kilmarnock – St. Mirren 1-2
Bezig met laden …