voetbalzone

Wichniarek bedankt Bielefeld en blijft langer

17 nov 2008, 18:02
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2008, 18:02
Advertentie
De wens van Arminia Bielefeld is uitgekomen; Artur Wichniarek heeft zich langer verbonden aan de club uit de Bundesliga. Die Arminen laten maandag via de officiële kanalen weten dat de Poolse aanvaller zijn lopende contract met twee jaar heeft verlengd.

Wichniarek (31) is ondanks de magere prestaties van zijn werkgever weer bezig aan een trefzeker seizoen. Terwijl Bielefeld al weken op de voorlaatste plek bivakkeert, vond de spits al zeven keer het net. Tevens was zijn doelpunt in de eerste ronde van de DfB Pokal van groot belang voor de ploeg, die ternauwernood doorging tegen laagvlieger ASV Durlach.

Eind oktober gaf technisch directeur Detlev Dammeier al te kennen ‘goede hoop’ te hebben dat Wichniarek zijn toekomst langer zou verbinden aan de club waar hij acht jaar geleden voor het eerst voet zette. In drieënhalf seizoen tijd kwam de Pool toen tot vijftig treffers, hetgeen interesse ontlokte van meerdere clubs. Hertha BSC nam de aanvaller over, maar die transfer bleek geen onverdeeld succes.

Sinds zijn terugkomst naar de Schüco Arena begint Wichniarek het net echter weer te vinden. De afgelopen twee seizoenen scoorde hij iedere jaargang tien keer, nu staat de teller dus al op zeven. Zowel Dammeier als Wichniarek gaven aan blij te zijn met de verlengde samenwerking. “Ik ben gelukkig bij Arminia”, sprak de aanvaller. “Ik heb deze club veel te danken. Roland Kentsch (technisch directeur, red.) haalde mij terug van Hertha toen het niet goed met me ging.”
Bezig met laden …