voetbalzone

'Wie beweert dat Europees voetbal te zwaar is, vermoord ik'

Erik van Dam21 okt 2010, 08:55
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2010, 08:55
Advertentie

Bojan Jorgacevic heeft zo zijn eigen tactieken om zijn medespelers op scherp te zetten voor een wedstrijd. De 28-jarige doelman van AA Gent bindt donderdagavond de strijd aan met Sporting, in een poging de eerste driepunter van het seizoen in Europa te scoren. Jorgacevic wil geen excuses horen die wijzen op het zware programma dat alle clubs treft. “Wie beweert dat dit te zwaar is, zal ik persoonlijk vermoorden”, zegt hij grijnzend in Het Nieuwsblad.

“Hier hebben we een heel jaar voor gewerkt. Ik voel geen greintje stress, geniet van elk moment van deze trip. Dit zijn gewoon fantastische ervaringen, we moeten nu heel hard ons best doen om er volgend seizoen Europees weer bij te zijn”, zegt de keeper van de huidige nummer twee van de Jupiler Pro League. “Wie zegt trouwens dat we al uitgeschakeld zijn? Internationaal is elk punt een goed punt. Daar gaan we dan ook voor.”

AA Gent kwam na een overwinning op Feyenoord in het hoofdtoernooi van de Europa League terecht. Daar bleek Levski Sofia direct te sterk met 3-2; thuis tegen Lille herstelden De Buffalo's zich enigszins door met 1-1 gelijk te spelen. Een zege is op dit moment echter van harte welkom. Jorgacevic blonk uit tegen de Fransen met een geweldige redding in de slotfase. “Ik voel me altijd maar beter worden. Alsof ik de hele wereld aankan. In het begin wilde ik me te veel bewijzen tegenover de nieuwe trainer. Diep binnenin wist ik dat dit geen zin had, maar iets in mijn lijf gaf me altijd maar signalen”, spreekt de Serviër.

Bezig met laden …