voetbalzone

‘Wie durft te zeggen dat we niet goed genoeg zijn? Soms kun je verliezen’

Gijs Freriks29 sep 2013, 18:56
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2013, 18:56
Advertentie

Jos Luhukay doet het met Hertha BSC uitstekend in de Bundesliga. De promovendus staat na zeven wedstrijden op de vijfde plaats, maar toch kreeg de trainer er in de Duitse media van langs. De hoofdstedelingen werden woensdag na een 3-1 nederlaag tegen FC Kaiserslautern uitgeschakeld in de DFB-Pokal en Luhukay zou een te zwak elftal de wei in hebben gestuurd.

/

Daar is de vijftigjarige Nederlander het niet mee eens. “Dat zogenaamde B-elftal heeft in totaal 596 wedstrijden in de Bundesliga gespeeld”, reageert hij in Voetbal International. “Wie durft te zeggen dat ze niet goed genoeg zijn om te winnen van een team uit de 2. Bundesliga? Soms kan een team tegen een nederlaag oplopen.” Hertha rekende zaterdag al enigszins af met de criticasters: FSV Mainz werd met 3-1 verslagen.

Die Alte Dame verloor dit seizoen nog maar twee keer. VfL Wolfsburg was in eigen huis met 2-0 te sterk en VfB Stuttgart verliet Berlijn met een minimale marge (0-1) op zak. Volgende week vrijdag gaat Hertha op bezoek bij Hannover 96, de huidige nummer vier van de Bundesliga.

Bezig met laden …