voetbalzone

'Wie kampioen wordt in Nederland? Dat gaat denk ik tussen PSV en Ajax'

Daniel Cabot Kerkdijk12 sep 2012, 20:35
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2012, 20:35
Advertentie

Hoewel coach Gertjan Verbeek opnieuw een aantal dragende krachten zag vertrekken, wil hij met AZ opnieuw in de top vijf eindigen. "We moeten onze doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen kunnen halen", zegt Verbeek op de clubsite. AZ haalde uit de eerste vier Eredivisieduels maar vijf punten en slaagde er niet in de groepsfase van het toernooi om de Europa League te bereiken.

/

"We hebben in de zomer een elftalfoto gemaakt en zijn sindsdien weer twee spelers kwijtgeraakt", legt Verbeek uit. " Er is met Markus Henriksen ook weer een jongen bijgehaald. Hij heeft nog maar twee keer kunnen meetrainen en moest toen alweer weg voor interlands. In de aanloop naar AZ – Roda JC kan hij ook maar twee keer met ons trainen. Het is nu dus nog wennen aan elkaar, dat kost een aantal weken. De ploeg moet nog vorm krijgen. Gelukkig is er ook goed nieuws uit de ziekenboeg: Ali Messaoud, Thomas Lam en Celso Ortiz trainen weer mee. Plus onze Noor dus."

Maarten Martens wil sowieso deelname aan Europees voetbal afdwingen. "Hoe, dat maakt op zich niet zoveel uit. Nou ja, liever zonder veel voorrondes uiteraard. Wie kampioen wordt in Nederland? Dat zal denk ik gaan tussen PSV en Ajax. Maar als ik één club moet noemen zeg ik PSV." Algemeen directeur Toon Gerbrands: "Zo hoog mogelijk eindigen in de Eredivisie is ook nog eens belangrijk voor de verdeling van de tv-gelden. In dat klassement over de afgelopen seizoenen staat AZ overigens vierde."

Bezig met laden …