voetbalzone

'Wie van Barça wint, hoeft voor niemand bang te zijn'

Bart Kruyt11 mei 2012, 12:45
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2012, 12:45
Advertentie

Chelsea speelt zondag de laatste wedstrijd van het seizoen in de Premier League, thuis tegen Blackburn Rovers, maar voor de Londenaren staat er niets meer op het spel. Chelsea kan niet meer zakken of stijgen: de ploeg van Roberto Di Matteo eindigt dit seizoen sowieso als zesde. De spelers zitten met de gedachten dan ook bij de Champions League-finale van volgende week.

/

The Blues doen in de Allianz Arena een tweede poging om zich tot beste van Europa te kronen, nadat de finale van 2008 werd verloren van Manchester United. Bayern München wordt gezien als de favoriet van de finale van dit seizoen, maar daar kan Di Matteo niets mee: "Wie van Barcelona kan winnen, hoeft voor geen enkele club in Europa bang te zijn", meent hij.

"Barcelona heeft volgens velen de beste ploeg van Europa, maar wij hebben ze verslagen", vervolgt Di Matteo. "Ik heb een fantastische spelersgroep met veel kwaliteiten en zelfvertrouwen. Het vertrouwen in een goede afloop is erg groot. De laatste acht, negen weken presteren we geweldig en ik kan niet meer van de spelers vragen." Vorige week won Chelsea al de FA Cup.

Bezig met laden …