voetbalzone

‘Wie was nou de favoriet? Argentinië deed niets anders dan tijdrekken’

Gijs Freriks05 jul 2014, 20:30
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2014, 20:30
Advertentie

Bondscoach Marc Wilmots beschikt volgens velen over een gouden generatie, maar die ploeg is niet verder gekomen dan de kwartfinale op het WK 2014. België werd zaterdagavond uitgeschakeld door Argentinië (1-0), al weigerde aanvoerder Vincent Kompany om bij de pakken neer te zitten.

voetbalzone

“Elk verhaal heeft een einde. Dat kon over twee weken zijn of nu. We hebben ons best gedaan en dat is het belangrijkste”, vertelde Kompany in gesprek met Sporza. “We waren volgens mij de betere ploeg. Collectief waren we sterker, maar dit is voetbal. Het was een bijzonder mooi avontuur. We mogen niet vergeten dat we de jongste ploeg zijn van het WK. Over vier jaar in Rusland hebben we misschien meer ervaring en geluk.”

Wilmots keek eveneens met gepaste trots terug op het WK: “Ik ben fier op mijn jongens. We hebben gespeeld tegen een ploeg die niet wilde voetballen. Wie was hier eigenlijk de favoriet? Argentinië of wij? De Argentijnen deden niets anders dan tijd winnen. We zijn nu ontgoocheld, maar we mogen terugkijken op een mooi toernooi.”

Bezig met laden …