voetbalzone

‘Wie zegt dat Bayern niet de favoriet is, hoort in gekkenhuis of dierentuin’

Peter Nusselder17 aug 2013, 10:58
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2013, 10:58
Advertentie

Josep Guardiola koos er na een jaar rust voor om bij Bayern München aan de slag te gaan, maar krijgt het lastig om zijn voorganger te doen vergeten; onder leiding van Jupp Heynckes won der Rekordmeister afgelopen seizoen drie hoofdprijzen. Toch is er vertrouwen in de Spanjaard.

/

Reiner Calmund, voormalig trainer, gaat ervan uit dat Guardiola zich gaat redden in München. “Al zal hij de tijd moeten nemen. Het elftal en de coach zullen aan elkaar moeten wennen”, vertelt Calmund aan TZ. “Door de hoge belasting zal er automatisch speeltijd zijn voor iedereen.” Dat is volgens de 64-jarige Duister maar goed ook. “Supersterren als Mario Götze, Javi Martinez, Xherdan Shaqiri en Thiago Alcántara kun je niet wekenlang op de bank zetten.”

“En dan nog wordt het lastig om iedereen tevreden te houden. Samen met technisch directeur Matthias Sammer zal Pep dat echter wel weten te managen”, voorspelt Calmund, die ondanks de sterke en brede selectie van Guardiola niet zomaar rekent op een nieuwe landstitel voor Bayern. “Ze zijn voor ieder seizoen de grote favoriet, maar ze zijn niet elk jaar kampioen geworden. Maar het is duidelijk: wie zegt dat Bayern niet de favoriet is, hoort thuis in het gekkenhuis of in de dierentuin.”

Bezig met laden …