voetbalzone

'Wie zit er in Nederland na al die jaren nou op Nooij te wachten?'

Daniel Cabot Kerkdijk03 jan 2010, 20:08
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2010, 20:08
Advertentie

Mart Nooij gaat zich na de naderende Afrika Cup bezinnen over zijn toekomst. De Nederlander is al bijna drie jaar bondscoach van Mozambique en hoopt op het Afrikaanse eindtoernooi in Angola in ieder geval waardig afscheid te nemen. "Ik weet zelf ook niet hoe ik het hier zo lang heb vol kunnen houden", zegt Nooij in een vraaggesprek met het weekblad Sportweek.

"De basis is om met iedereen een goede verstandhouding te hebben", denkt Nooij. "Ik zit hier als enige Nederlander en anders trek je het niet." Het is voor het eerst sinds 1998 dat de Mambas uitkomen op de Afrika Cup. Egypte, Nigeria en Benin zijn in de groepsfase lastige tegenstanders.

Na het toernooi loopt de contractuele samenwerking af. "Dan ga ik een maand of anderhalf naar huis en daar eens rustig over mijn toekomst nadenken. Als zij verder met me willen, moeten ze dat maar laten horen. Dan zijn ze mijn eerste gesprekspartner. Maar ik heb ook andere opties in Afrika." Nooij gelooft niet dat er interesse voor hem bestaat in Nederland. "Niet in het betaald voetbal tenminste. Wie zit er na al die jaren in het buitenland nou op Mart Nooij te wachten?"

Bezig met laden …