voetbalzone

Wigan Athletic haalt met international Boselli gewenste spits binnen

Bart Kruyt29 jun 2010, 12:08
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2010, 12:08
Advertentie

Wigan Athletic heeft eindelijk haar gewenste spits binnengehaald. De ploeg uit de Premier League weet zich namelijk de komende vier jaar verzekerd van de diensten van Mauro Boselli. De Argentijnse aanvaller komt over van Estudiantes, zo meldt Wigan op het digitale thuis. Met 32 treffers uit 57 wedstrijden was Boselli sinds 2008 uitermate belangrijke voor zijn club, terwijl bondscoach Diego Maradona hem afgelopen jaar tegen Ghana liet debuteren in de nationale ploeg.

De 25-jarige Boselli liet in een eerste reactie weten zeer verheugd te zijn met zijn nieuwe werkgever. “Ik kan niet wachten om te beginnen”, aldus de enthousiaste Zuid-Amerikaan. Ook Wigan-manager Roberto Martínez is bijzonder in zijn nopjes met Boselli. “Mauro is een topschutter, die ervoor leeft om de bal in het net te krijgen. Hij is iemand waar wij al lange tijd naar op zoek zijn”, aldus de keuzeheer van the Latics over zijn nieuwste aanwinst.

“Op 25-jarige leeftijd is deze stap naar de Premier League maken het beste”, zo vervolgde Martínez. “Hij heeft de kwaliteiten om het op dit niveau waar te maken. Hij is een slimme speler en een echte killer voorin. Hij kan bij verdedigers voor veel stress zorgen wanneer hij in het vijandelijke strafschopgebied is. En daarnaast geeft hij het team ook meerde opties, aangezien hij op meerdere posities voorin uit de voeten kan en in meerdere systemen kan spelen.”

Bezig met laden …