voetbalzone

Wigan Athletic hoopt op Stam als opvolger van vertrokken Melchiot

Erik van Dam27 jul 2010, 11:58
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2010, 11:58
Advertentie

FC Twente raakt mogelijk Ronnie Stam kwijt aan Wigan Athletic. De 26-jarige verdediger is in beeld bij The Latics om Mario Melchiot op te volgen. Melchiot ging deze zomer aan de slag bij Umm-Salal en de Engelsen hebben nog geen geschikte vervanger voor hem gevonden. In Stam, die nog een contract voor twee jaar heeft in Enschede, ziet men een ideale aankoop.

/

Volgens Sky Sports is Wigan-trainer Roberto Martinez danig onder de indruk geraakt van Stam, die vorig seizoen landskampioen werd met FC Twente. Stam werd al eerder gelinkt een overstap naar Engeland, maar bleef vooralsnog bij de Tukkers. Ook was hij even in beeld om naar Ajax te vertrekken, mocht Gregory van der Wiel verkocht worden aan Bayern München.

Het is nog niet bekend of FC Twente de hakken in het zand zal zetten tegen een vertrek van Stam. Bij een vertrek naar het buitenland zou de verdediger circa drie miljoen euro moeten opbrengen. Bij een transfer binnen de landsgrenzen zou dit bedrag beduidend hoger liggen, omdat de regerend landskampioen de concurrentie niet wil versterken. De Bredanaar heeft er twee seizoenen opzitten in de Grolsch Veste, sinds hij overkwam van NAC.

Bezig met laden …