voetbalzone

‘Wigan Athletic kiest voor Nederlander na afscheid van coach Martínez’

Erik van Dam28 mei 2013, 18:13
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2013, 18:13
Advertentie

Wigan Athletic gaat mogelijk voor het eerst in de clubgeschiedenis in zee met een Nederlandse hoofdtrainer. The Latics kregen van Roberto Martínez te horen dat hij niet door wilde na dit seizoen; hij vroeg toestemming om te mogen gaan en kreeg die ook. Ter vervanging van de Spanjaard geldt René Meulensteen nu als favoriet bij de wedkantoren in Engeland, die vaak erg nauwkeurig zijn.

/

Meulensteen was jarenlang de rechterhand van Sir Alex Ferguson, die 27 jaar voor de selectie van Manchester United stond. De Nederlander mag wel blijven, maar zou er naar verluidt toch voor kiezen uit vrije wil weg te gaan van Old Trafford. Meulensteen, die onlangs een aanbieding van FC Twente afsloeg, was in het verleden hoofdtrainer in Qatar en van het Deense Bröndby IF.

Hij zou nu dus voor het eerst op eigen benen kunnen gaan staan in de Championship, waarin Wigan straks actief is vanwege de degradatie. Als assistent van Ferguson deed hij de nodige ervaring op, die van pas komt als hij daadwerkelijk aan de slag gaat bij Wigan. De concurrentie komt nu van Graeme Jones, die nu nog assistent is van Martínez bij de club. Gus Poyet en Paul Jewell, momenteel coaches bij Brighton & Hove Albion en Ipswich Town, zijn outsiders.

Assistent zijn van Ferguson heeft in het verleden meerdere banen bij andere clubs opgeleverd. Steve McClaren was de rechterhand van de Schot tussen 1999 en 2001 en was sindsdien al hoofdtrainer bij flink wat clubs. Carlos Queiroz (2002-2003 en 2004-2008) mocht zelfs aan de slag bij Real Madrid. Meulensteen zou volgend seizoen de tweede Nederlandse trainer in het Engels voetbal kunnen zijn na Martin Jol, vooropgesteld dat die bij Fulham blijft.

Bezig met laden …