voetbalzone

Wigan Athletic laat De Ridder geluk beproeven bij Valenciennes

Erik van Dam18 nov 2010, 14:02
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2010, 14:02
Advertentie

Daniel de Ridder gaat zijn geluk beproeven bij Valenciennes, de nummer vijftien van de Ligue 1. De 26-jarige vleugelspeler zit op de schopstoel bij Wigan Athletic, waar hij nog een contract heeft dat tot het einde van dit seizoen doorloopt. Sinds hij in de zomer van 2008 aan de slag ging bij The Latics, kende hij nog maar weinig hoogtepunten in zijn profloopbaan.

Valenciennes bevestigt donderdag dat De Ridder de ploeg tijdelijk komt versterken. “Hij is in ieder geval één week op proef”, vertelt voorzitter Francis Decourrière aan L'Équipe. “Hij is een echte winger en daar hebben we nu een gebrek aan, sinds het vertrek van Fahid Ben Khalfallah naar Bordeaux en Johan Audel naar VfB Stuttgart. Daarnaast is Gaetan Bong ook nog eens geblesseerd.”

De Ridder lijkt na dit seizoen transfervrij op zoek te moeten gaan naar een nieuwe club. In het seizoen 2003/04 debuteerde hij bij Ajax, maar twee jaar later nam hij de wijk naar Celta De Vigo. Via Birmingham City kwam hij uit bij Wigan Athletic, waar landgenoot Ronnie Stam sinds de zomer onder contract staat. Een kortstondig verblijf bij Hapoel Tel Aviv, vorig seizoen, kreeg voor De Ridder geen vervolg.

Bezig met laden …