voetbalzone

Wigan Athletic ontslaat omstreden King op staande voet

Daniel Cabot Kerkdijk29 okt 2009, 17:28
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2009, 17:28
Advertentie

Marlon King zal nooit meer het shirt van Wigan Athletic om de schouders dragen. De aanvaller is door de clubleiding van de Premier League-club op staande voet ontslagen, zo meldt voorzitter David Whelan aan Britse media. King is donderdag schuldig bevonden aan aanranding en geweldpleging en kreeg een celstraf van anderhalf jaar opgelegd.

/

Het incident vond ruim een jaar geleden plaats in een discotheek in Londen, toen King op huurbasis voor Hull City uitkwam. De Jamaicaans international, vader van drie kinderen, betastte een vrouw en sloeg haar met de volle vuist in het gezicht toen ze zijn avances weigerde. "Weet je niet wie ik ben, ik ben verdomme miljonair", schreeuwde King toentertijd.

King, die vorig seizoen na zijn periode in Hull aan Middlesbrough werd verhuurd, kwam dit seizoen drie keer als invaller binnen de lijnen. "Dat waren zijn laatste minuten in het shirt van Wigan", verzekert Whelan. "We willen geen ex-bajesklanten op de loonlijst ." King (29) speelde in het verleden ook onder meer voor Leeds United en Watford.

Bezig met laden …