voetbalzone

Wigan biedt Mönchengladbach-flop contract voor half jaar aan

Daniel Cabot Kerkdijk12 jan 2010, 16:35
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2010, 16:35
Advertentie

Steven Gohouri staat minimaal een half jaar onder contract bij Wigan Athletic. De Premier League-club gaat tot aan het einde van het lopende seizoen in zee met de 28-jarige verdediger uit Ivoorkust. Gohouri is na Sporting Portugal-doelman Vladimir Stojkovic de tweede tussentijdse versterking.

/

Gohouri kwam sinds 2007 uit voor Borussia Mönchenglabach, maar speelde zijn laatste competitiewedstrijd in april 2009. In de eerste helft van de huidige jaargang werd hij verbannen naar de amateurs van de club, omdat hij niet meer in aanmerking kwam voor speelminuten bij de profsectie. Drie weken geleden besloten de partijen de onderlinge contractuele samenwerkig voortijdig te beëindigen.

De tienvoudig international Ivoriaan hoopt via Wigan een kans te blijven maken op deelname aan het WK in Zuid-Afrika. Gohouri liep onlangs stage in het DW Stadium. "Hij heeft een geweldige instelling", geeft coach Roberto Martínez als toelichting op de clubsite. "Hij beschikt over veel ervaring en kan mijns inziens probleemloos mee in de beste competitie ter wereld. Een absolute aanwinst."

Bezig met laden …