voetbalzone

Wigan denkt Figueroa na wereldgoal tegen Stoke kwijt te raken

Bart Kruyt14 dec 2009, 09:16
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2009, 09:16
Advertentie

Het doelpunt dat Maynor Figueroa zaterdag maakte voor Wigan Athletic zal aan het einde van de rit mogelijk benoemd worden tot doelpunt van het seizoen, maar voor The Latics kan de wonderschone treffer wel eens vervelende gevolgen hebben. Manager Roberto Martinez vreest dat er na zaterdag nóg meer clubs geïnteresseerd zullen zijn in de linksback. “Ik denk dat we hem kwijt raken”, zei de coach tegen de BBC.

/

Figeroa haalde de krantenkoppen met een schitterend doelpunt van eigen helft. Net voor de middellijn beging Rory Delap van Stoke een overtreding, waarna de bal stil kwam te liggen. Figeroa rende er naar toe, zag Thomas Sorensen te ver voor zijn doel staan en ramde de bal over de verbouwereerde keeper. Het leidde er toe dat de geruchten over een wintertransfer toenamen. Onder andere Sunderland zou Figueroa willen hebben.

Martinez hoopt dat de international uit Honduras in ieder geval het seizoen zal afmaken in Wigan. “Ik denk dat hij in de zomer zal gaan, maar tot die tijd willen we van zijn spel genieten”, zei de Spaanse coach. “Ik denk niet dat hij van club moet wisselen zo vlak voor het WK. Natuurlijk is hij een speler die we graag voor de club willen behouden, maar we moeten realistisch zijn. Hij wordt steeds beter en is een speler die uiteindelijk in de top zal eindigen.”

Bezig met laden …