voetbalzone

Wigan en Bolton schieten weinig op met doelpuntloze remise

Bart Kruyt17 feb 2010, 22:08
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2010, 22:08
Advertentie

Wigan Athletic en Bolton Wanderers zijn weinig opgeschoten met het doelpuntloze gelijkspel van woensdagavond. De twee streekgenoten, allebei degradatiekandidaat in de Premier League, verveelden het publiek met angstig en afwachtend voetbal en kwamen niet tot scoren: 0-0.

Bolton staat in de Engelse competitie op een degradatieplaats, slechts twee punten achter nummer zestien Wigan, en dus kon de formatie van Owen Coyle een overwinning goed gebruiken. Niets wees er echter op dat Bolton streed voor een zege. Voor de pauze was enkel de thuisploeg uit Wigan één keer gevaarlijk: Charlos N’Zogbia schoot tegen de paal. Bolton beperkte zich tot lange ballen richting aanvalsduo Kevin Davies en Johan Elmander.

Na de pauze kabbelde het degradatieduel voort en bleef het spelbeeld gelijk: onverzorgd en afwachtend voetbal. Naarmate de wedstrijd verstreek, leken beide partijen genoegen te nemen met een gelijkspel. Duidelijk werd namelijk dat de ploeg die per ongeluk zou scoren, het duel waarschijnlijke ook ging winnen. Bolton bracht nog wat creativiteit in het veld met de jonge huurlingen Vladimir Weiss (Manchester City) en Jack Wilshere (Arsenal), maar ook het talentvolle duo kon het verschil niet maken. Logische eindstand: 0-0.

Bezig met laden …