Wigan geeft Man City stof tot nadenken

28 sep 2008, 18:51
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2008, 18:51
Manchester City is weer terug op aarde. The Citizens gingen midweeks al blamerend onderuit in de Carling Cup en maakten zondag in de competitie een nieuwe fout. Laagvlieger Wigan Athletic, dat dit seizoen toch niet opvalt vanwege goede prestaties, won in eigen huis met 2-1 van de formatie van Mark Hughes.

In eigen huis toonde Wigan weinig ontzag voor het sterkere geachte Manchester City. De gasten werden direct onder druk gezet en die instelling betaalde zich al na een kwartier spelen uit. Luis Antonio Valencia besloot om van een grote afstand zijn geluk te beproeven en zag de bal met een enorme vaart tegen het net aanslaan.

City herstelde zich snel. Robinho kreeg twee minuten na de openingstreffer een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar van dichtbij faalde hij. Drie minuten later was het alsnog raak. Een vrije trap van Elano werd door Vincent Kompany op de juiste wijze verlengd.

De bezoekers leken de wedstrijd naar hun hand te gaan zetten, maar kwamen al snel weer op een nieuwe achterstand. Wilson Palacios ging theatraal naar de grond na een duel met Javier Garrido, verdiende een strafschop en zag sterspeler Amr Zaki geen fout maken. De Egyptenaar was na rust nog een keer gevaarlijk, evenals ploeggenoot Titus Bramble, die twee behoorlijke kansen onbenut liet.

Na de mogelijkheden van Wigan ging City op zoek naar de gelijkmaker, maar succes leverde die zoektocht niet op. De formatie kwam niet verder dan enkele kansjes voor Shaun-Wright Phillips en Stephen Ireland, waardoor Wigan de punten in eigen huis hield. The Latics klimmen dankzij de zege naar de middenmoot, terwijl City de bovenste plaatsen in de Premier League voorlopig kan vergeten. De ploeg blijft achtste.