voetbalzone

Wigan haalt Cattermole van Middlesbrough

29 jul 2008, 16:19
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2008, 16:19
Advertentie
Wigan Athletic heeft vanaf heden de beschikking over de Engelse jeugdinternational Lee Cattermole. De 20-jarige middenvelder komt voor zo’n vijf miljoen euro over van Middlesbrough. Hij tekent voor drie jaar bij The Latics, waar ook de Nederlanders Mario Melchiot en Daniel de Ridder onder contract staan.

Wigan-coach Steve Bruce verwacht veel van getalenteerde speler. “Het gaat hem allemaal voor de wind. Hij is jong, hij heeft lef, hij werkt hard en ik denk dat hij een mooie carrière tegemoet gaat. Hopelijk kan hij het al bij deze club laten zien,” zei de oefenmeester bij de bekendmaking van het nieuws.

”Hij is net twintig geworden en hij heeft al zeventig duels in de Premier League achter zijn naam staan, evenals enkele wedstrijden in de UEFA Cup. Dat is buitengewoon,” gaat Bruce verder. “Hij kan een groot leider worden in de toekomst.”

Cattermole is na middenvelder Olivier Kapo en aanvaller Daniel de Ridder (beiden Birmingham City) en de Egyptische spits Amr Zaki (gehuurd van Zamalek) de vierde versterking in deze transferperiode. Het afgelopen seizoen eindigde Wigan met veertig punten uit 38 duels op de veertiende stek.
Bezig met laden …