voetbalzone

Wigan kiest nieuwe coach en stelt Meulensteen en McClaren teleur

Bart Kruyt14 jun 2013, 13:31
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2013, 13:31
Advertentie

Wigan Athletic won in het afgelopen seizoen de FA Cup, maar degradeerde ook uit de Premier League en raakte hoofdtrainer Roberto Martínez kwijt aan Everton. The Latics moesten zodoende op zoek naar een opvolger en de namen van René Meulensteen en voormalig Twente-coach Steve McClaren kwamen langs in de wandelgangen. Zij krijgen de job in het DW Stadium echter niet.

/

Wigan gaat in zee met Owen Coyle, zo laat voorzitter Dave Whelan weten aan de BBC. "Hij leek mij de beste kandidaat van alle coaches die we gesproken hebben", vertelt de preses. "Als iemand ons terug naar de Premier League kan brengen, dan is het Owen Coyle wel. Hij heeft het immers ook geflikt met Burnley."

Coyle krijgt een eenjarig contract bij Wigan en zal volgens Whelan zaterdagmorgen al beginnen aan zijn werkzaamheden. De 46-jarige Schot was voor het laatst werkzaam bij Bolton Wanderers, waarmee hij in het seizoen 2011/12 degradeerde naar de Championship. Een paar maanden later werd Coyle ontslagen. De coach werkte eerder voor Burnley, St. Johnstone en Falkirk.

Bezig met laden …