voetbalzone

Wigan-manager Martínez wordt vervolgd na kritiek op arbiter Attwell

Bart Kruyt30 mrt 2010, 22:15
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2010, 22:15
Advertentie

Roberto Martínez moet vrezen voor een schorsing. De coach van Wigan Athletic wordt door de Engelse voetbalbond FA vervolgd vanwege zijn kritische uitspraken over het optreden van scheidsrechter Stuart Attwell, na afloop van het duel tussen Manchester City en Wigan. Martínez moet zich verantwoorden voor zijn kritiek.

In de wedstrijd van maandagavond stuurde Attwell Wigan-verdediger Gary Caldwell weg met een directe rode kaart, wegens een harde overtreding op Carlos Tévez. Laatstgenoemde profiteerde uiteindelijk optimaal van de situatie die hierdoor ontstond, door een hattrick te maken (3-0). Martínez plaatste na afloop vraagtekens bij de uitsluiting van Caldwell.

Volgens de Spanjaard liet Attwell zich beïnvloeden door de spelers van City. “We zijn allemaal mensen en maken allemaal fouten, maar een beslissing nemen over iets wat je niet hebt gezien is liegen”, zei hij na afloop. “De rode kaart kostte ons de wedstrijd.” Wigan is nog niet verlost van de degradatiezorgen en kan alle punten goed gebruiken.

Bezig met laden …