voetbalzone

Wigan ontdoet zich van coach Hutchings

05 nov 2007, 11:47
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2007, 11:47
Advertentie
Chris Hutchings heeft moeten boeten voor de zes opeenvolgende nederlagen van Wigan Athletic. De Premier League-club maakte maandagochtend het ontslag van de hoofdtrainer officieel. Assistent-coach Frank Barlow zal voorlopig de honneurs waarnemen.

“Het is van levensbelang dat Wigan behouden blijft voor de Premier League”, vertelde voorzitter Dave Whelan. “Gezien de resultaten van de afgelopen weken vonden wij het nodig om in te grijpen. Dit is een beslissing die genomen is in het belang van de club en de toekomst op lange termijn.”

Hutchings werd een half jaar geleden aangesteld als opvolger van de opgestapte Paul Jewell. Opmerkelijk genoeg volgde hij zeven jaar geleden ook Jewell op bij Bradford City, maar met één overwinning uit twaalf duels was zijn dienstverband daar ook een kort leven beschoren.

Met acht punten uit twaalf duels maken The Latics allerminst een goede seizoensouverture door. Na zes opeenvolgende nederlagen, de laatste zaterdag tegen Chelsea, was de maat vol voor het bestuur. De laatste zege dateerde van 18 augustus op Sunderland.
Bezig met laden …