Wigan profiteert van vroege rode kaart bij Wolves en pakt de zege

Matthijs van Laar02 okt 2010, 15:42
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2010, 15:42

Wigan Athletic heeft vroeg in het seizoen een cruciale slag geslagen in de strijd tegen degradatie. Het duel met Wolverhampton Wanderers eindigde in een 2-0 zege voor de thuisploeg dankzij doelpunten van Jordi Gómez en Hugo Rodallega. Ronnie Stam viel in bij een 0-0 stand en mocht van coach Roberto Martínez een half uur opdraven.

/

The Latics kenden een goede start in het eigen DW Stadium, en stonden al vroeg in de wedstrijd met een man meer op het veld. Reden daarvoor was de aanslag van Wolves-middenvelder Karl Henry, die een bikkelharde charge op Gómez terecht bestraft zag worden met een directe rode kaart. De overtalsituatie werd voor de rust echter niet uitgebuit, en behoudens een kans voor diezelfde Gómez kwam de thuisploeg niet in de buurt van de 1-0.

Na de pauze toonde de Spanjaard zich meteen opnieuw gevaarlijk, maar dit keer was het doelman Marcus Hahnemann die in de weg lag. Wigan bleef echter jagen op de openingstreffer, en zag dat in de 65ste minuut beloond worden. Een vrije trap van Gómez belandde onhoudbaar voor de Amerikaanse goalie in de bovenhoek. De wedstrijd leek daarmee al gespeeld.

Rodallega maakte vijf minuten voor tijd aan het kleine restje onzekerheid een einde. De Colombiaan werd bediend door N’Zogbia en liet Hahnemann voor de tweede keer kansloos. Het betekent voor Wigan de grootste thuisoverwinning sinds september 2009, toen Chelsea met 3-1 werd verslagen.