voetbalzone

Wigan start het nieuwe seizoen zonder Schots international Caldwell

Matthijs van Laar16 mei 2010, 15:24
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2010, 15:24
Advertentie
/

Wigan Athletic zal het tijdens de start van het nieuwe seizoen moeten stellen zonder verdediger Gary Caldwell. De Schot werd onlangs geopereerd aan zijn linkerheup en zal binnenkort ook zijn rechterheup onder handen laten nemen. De 28-jarige stopper mist ook de eerste twee wedstrijden van Schotland in de EK-kwalificatiecampagne.

“Volgens experts lig ik er tussen de drie en de vijf maanden uit”, vertelde Caldwell zondag in News of the World. “Hopelijk is het met de rechterheup niet zo erg gesteld als met de linker en kan ik over drie maanden weer voetballen. Maar dat hangt ook af van hoe snel mijn lichaam geneest. Zeker is dat ik de start van het nieuwe seizoen ga missen en de duels van Schotland met Litouwen en Liechtenstein.”

Caldwell werd bij de start van het onlangs geëindigde seizoen overgenomen van Celtic en hij speelde in zijn eerste jaar bij The Latics, mede vanwege blessureleed, slechts zestien competitieduels. Voor de nationale ploeg van Schotland verscheen hij 37 maal tussen de lijnen.

Bezig met laden …