voetbalzone

Wigan-trainer Martínez beschuldigd van 'onbehoorlijk gedrag'

Peter Nusselder08 apr 2010, 12:28
Laatst bijgewerkt: 08 apr 2010, 12:28
Advertentie

Trainer Roberto Martínez van Wigan Athletic wordt door de Engelse voetbalbond beschuldigd van ‘onbehoorlijk gedrag’ jegens scheidsrechter Stuart Attwell. In het duel met Manchester City kreeg Wigan-speler Gary Caldwell een rode kaart, maar Martínez was het hier niet mee eens en liet dit duidelijk merken.

Het voornaamste argument van de oefenmeester was, dat Attwell de speler met een veldverwijzing bestrafte voor een overtreding op Carlos Tévez, terwijl de leidsman de charge zelf helemaal niet had waargenomen. De Spanjaard beschuldigde de arbiter ervan te hebben gelogen en sprak over een ‘ware ongerechtigheid’. Martínez heeft tot 22 april de tijd om te reageren, waarna de tuchtcommissie bepaalt of de trainer bestraft wordt voor zijn uitlatingen.

De kans is groot dat Martínez zijn reactie geeft, want de trainer is overtuigd van zijn gelijk. “Als je een rode kaart geeft, moet je zeker van je zaak zijn”, geeft hij aan tegenover de BBC. “Als je de herhaling bekijkt, zie je dat die overtreding nooit rood waard was. Gary zei dat hij er stevig in ging, maar wel de bal had. Tévez zag dat en sprong vervolgens op”, luidt het oordeel van Martínez.

Bezig met laden …