Wigan vergeet alleen een doelpunt te maken

08 nov 2008, 14:57
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2008, 14:57
Wigan Athletic begint langzamerhand de doelpunten van Amr Zaki te missen. Steve Bruce zag zijn ploeg zaterdagmiddag in het duel met Stoke City kansen creëren, maar niet afmaken. Omdat de bezoekers momenteel ook het predikaat van de slechtste uitploeg met zich meedragen eindigde het duel in het JJB Stadium in een bloedeloze 0-0.

In een matige eerste helft was het vermaak ver te zoeken. Wigan Athletic had het meeste balbezit, maar stelde doelman Thomas Sorensen nauwelijks op proef. Ook zijn collega Chris Kirkland hoefde voor rust nauwelijks in actie te komen. De bezoekers slaagden er niet in voor het doel van The Latics gevaarlijk te worden.

Pas tien minuten na de hervatting kreeg Stoke City de eerste kans. Na goed voorbereidend werk van Seyi Olofinjana aan de rechterkant kopte Ryan Shawcross in de handen van Kirkland. Het antwoord van Wigan liet niet lang op zich wachten. Een kopbal van Emile Heskey, op aangeven van Luis Valencia, ging maar nipt naast.

De druk van Wigan op het doel van Sorensen nam alsmaar toe, maar de geboden kansen werden niet verzilverd. Een kopbal van Zaki ging over, terwijl Sorensen zowel Wilson Palacios als Titus Bramble van het scoren afhield. Door de remise komt Wigan op twaalf punten te staan, terwijl Stoke City punt nummer veertien verzamelde.