voetbalzone

Wigan verzekert zich met Schot McArthur van vierde aanwinst

Erik van Dam21 jul 2010, 13:12
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2010, 13:12
Advertentie

Wigan Athletic heeft woensdag een akkoord bereikt met James McArthur. De 22-jarige Schot komt over van Hamilton, waar hij ondanks zijn geringe leeftijd al vier seizoenen een vaste waarde was. Na Antolin Alcaraz, Mauro Boselli en Ali Al-Habsi is McArthur de vierde versterking voor de ploeg van Roberto Martinez, die vorig seizoen zestiende werd in het Premiership.

/

McArthur moet donderdag nog een medische keuring ondergaan, maar er worden geen problemen verwacht. Daarna zal hij een meerjarig contract ondertekenen. De middenvelder debuteerde op zeventienjarige leeftijd al in het eerste elftal van Hamilton; twee jaar later veroverde hij een basisplaats die hij niet meer afstond. In totaal speelde hij 168 duels voor de Schotten.

Hamilton zegt dat het de aftocht van McArthur betreurt, maar ook trots is dat het jeugdexponent van de Schotten het inmiddels al zover heeft geschopt. “De voorwaarden aangaande de transfer mogen we niet bekend maken, maar we ontvangen een behoorlijke prijs en dat bedrag kan naar gelang zijn prestaties nog verder oplopen”, geeft Hamilton aan.

Bezig met laden …