voetbalzone

Wigan zwaait peperdure Argentijn uit en haalt voormalig NEC'er

Erik van Dam02 aug 2011, 21:54
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2011, 21:54
Advertentie

De wegen van Mauro Boselli en Wigan Athletic zijn definitief gescheiden.Via de officiële clubkanalen maken the Latics kenbaar dat de 26-jarige aanvaller overgedaan is aan Estudiantes. Het gaat voorlopig om een huurcontract; Wigans hoop is dat Boselli weer opleeft in zijn vaderland Argentinië en daarna nog verkocht wordt voor een enigszins acceptabel bedrag.

/

Dertien maanden tekende Boselli, die in eigen land lange tijd uitkwam voor Boca Juniors, een vierjarig contract in het DW Stadium. Wigan telde ruim acht miljoen euro voor hem neer aan Estudiantes, de club waar Boselli 22 doelpunten in één seizoen maakte en uitgroeide tot Argentijns international. De samenwerking verliep echter hopeloos. Boselli kwam acht keer in actie in de Premier League en scoorde niet één keer. Trainer Roberto Martinez zette Hugo Rodallega wél succesvol in en stemde in de winterstop in met een verhuur van Boselli aan Genoa.

De Serie A-club beleefde evenmin veel plezier aan Boselli en lichtte de optie tot koop op de Zuid-Amerikaan dan ook niet. Nu mag de drievoudig international (één treffer) zich bewijzen bij zijn oude club in Argentinië. “Hij moet zijn vertrouwen hervinden”, zegt Wigan-coach Martinez. “Na een hopelijk succesvol jaar daar moeten we de situatie weer herbeoordelen.”

Voormalig NEC'er
David Jones zet zijn loopbaan juist voort bij Wigan Athletic. De middenvelder heeft na een succesvolle proefperiode dinsdag een contract met the Latics getekend. De 26-jarige Jones vertrok per 30 juni bij Wolverhampton Wanderers en werd in het seizoen 2005/06 door Manchester United aan NEC verhuurd. In Nijmegen kwam de middenvelder tot zeventien optredens en zes doelpunten.

Bezig met laden …