voetbalzone

'Wij hebben een paar middenvelders die beter zijn dan die bij de topclubs'

Bart Kruyt05 nov 2013, 08:40
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2013, 08:40
Advertentie

PEC Zwolle eindigde vorig seizoen als elfde in de Eredivisie en mensen verklaarden Ron Jans voor gek toen hij het stokje overnam van Art Langeler. De oefenmeester zou het immers toch niet beter kunnen doen dan zijn voorganger, zo was de gedachte, maar PEC presteert tot dusver uitstekend. De ploeg van Jans heeft na twaalf wedstrijden negentien punten: drie minder dan koploper AZ.

/

PEC hield afgelopen zaterdag PSV op 1-1 en bewees een sterker middenveld te hebben dan de tegenstander uit Eindhoven. "We doen geen ingewikkelde dingen", zegt Jans in het Algemeen Dagblad. "Wat bij ons centraal staat is: positiespel, positiespel, positiespel. Dat is de basis en daar zoeken we de spelers bij. Wij hebben op het middenveld een paar spelers, zoals Mokotjo en Klich, die beter zijn dan die bij de topclubs."

Kamohelo Mokotjo speelde al eens bij een topclub, maar veroverde geen basisplaats bij Feyenoord en maakte afgelopen zomer de overstap naar PEC. Mateusz Klich werd opgepikt bij VfL Wolfsburg en is bezig aan zijn tweede seizoen in Overijssel. De Pools international werd in de afgelopen periode al in verband gebracht met Ajax en PSV.

Bezig met laden …