voetbalzone

'Wij hebben geen Messi, Xavi of Iniesta, maar wel andere wapens'

Daniel Cabot Kerkdijk14 dec 2010, 21:12
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2010, 21:12
Advertentie

Espanyol en Barcelona sluiten hun respectievelijke kalenderjaar met een onvervalste stadsderby. Het belooft komend weekeinde in ieder geval op papier een interessante ontmoeting te worden. Barcelona verkeert de laatste weken in de vorm van haar leven en maakte in de laatste zes wedstrijden 26 doelpunten. Espanyol staat op een keurige vierde plaats en won al haar zeven thuiswedstrijden.

/

"Wij zijn niet bang voor Barcelona", blikt aanvaller Daniel Osvaldo vooruit op het duel van komende zaterdag. "Bang zijn degenen die naar de oorlog moeten. Wij gaan voetballen. We weten dat we tegen de beste club ter wereld spelen, maar wij hebben onze wapens. We vormen een hecht team en we zijn lastig te verslaan." Espanyol verloor vijf van de vijftien duels en speelde één keer gelijk.

"Wij hebben geen Lionel Messi, Xavi of Andrés Iniesta, maar wel andere wapens", herhaalde de Argentijn. "We zullen hard moeten werken en in balbezit goed spelen, want dat kunnen we. Of de tegenstander nu Barcelona heet, of niet." Barcelona kan tegen Espanyol het recordaantal doelpunten in één kalenderjaar verbeteren. De Catalanen scoorden in 2010 reeds 108 keer, evenveel als Real Madrid in 1989.

Bezig met laden …