voetbalzone

'Wij hebben maar één doel, mijn spelers zijn alleen bezig met de Eredivisie'

Bart Kruyt16 mei 2014, 09:09
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2014, 09:09
Advertentie

Spelen er volgend seizoen drie clubs uit Rotterdam in de Eredivisie? Het zou zomaar kunnen. Sparta leeft nog in de strijd tegen FC Dordrecht en Excelsior staat er in de finale van de nacompetitie erg goed voor tegen RKC Waalwijk. De Kralingers waren donderdagavond veel sterker dan de tegenstander en wonnen met 2-0. Zondag is de return in het Mandemakers Stadion.

Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen vindt dat zijn ploeg dit niet meer uit handen mag geven: "Het is bekend dat RKC moeite heeft om te scoren, terwijl ik me niet kan herinneren wanneer wij geen doelpunt hebben gemaakt", zei hij tegen FOX Sports. "Het is nu nog negentig minuten en dan hopen dat het klaar is. Wij hebben maar één doel, mijn spelers zijn alleen maar bezig met de Eredivisie."

Mocht Excelsior erin slagen om RKC uit te schakelen, dan krijgt de Eredivisie voor het eerst sinds 2002 drie degradanten. Roda JC Kerkrade en NEC gleden immers al af en datzelfde scenario dreigt nu voor RKC. Vaak handhaaft één Eredivisieclub zich in de play-offs en gaat de andere Eredivisionist kopje onder. Dat gebeurde bijvoorbeeld vorig seizoen met Roda JC (handhaving) en VVV-Venlo (gedegradeerd).

Bezig met laden …