voetbalzone

'Wij hopen dat Heerenveen komende zomer wil meewerken aan een transfer'

Bart Kruyt04 apr 2013, 12:05
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2013, 12:05
Advertentie

AZ hoopt dat driemaal scheepsrechts zal zijn. De Alkmaarders probeerden in de afgelopen twee transferperiodes om Jeffrey Gouweleeuw binnen te halen, maar sc Heerenveen werkte niet mee met een overgang. In de zomer zal AZ een nieuwe poging wagen: technisch directeur Earnest Stewart maakt op de website van zijn werkgever duidelijk dat de belangstelling zeker niet verdwenen is.

/

Gouweleeuw heeft zelf al aangegeven dat hij graag naar AZ zou willen en Stewart hoopt dat het na dit seizoen eindelijk tot een transfer zal komen: "Wat ik verwacht? Nou, sc Heerenveen kan twee dingen doen: hem eventueel verkopen of hem zijn eenjarige contract laten uitdienen. Wij hopen dat Heerenveen komende zomer wil meewerken aan een transfer", benadrukt de Amerikaan.

De 21-jarige Gouweleeuw wordt door Stewart beschreven als een 'voetballende verdediger' die risico in zijn spel durft te leggen, waardoor er 'meer voetbal in de ploeg komt'. De jeugdinternational is bezig aan zijn derde seizoen bij Heerenveen en speelde tot dusver 61 competitiewedstrijden voor de club. Zijn contract in Friesland loopt tot de zomer van 2014 door.

Bezig met laden …