voetbalzone

‘Wij moeten hun mooie dromen morgen meteen in de kiem smoren’

Erik van Dam07 mrt 2016, 21:57
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2016, 21:57
Advertentie

Wie voorafgaand aan dit Champions League-seizoen had gekeken naar de Groepen B en H, had waarschijnlijk niet voorspeld dat zowel VfL Wolfsburg als AA Gent door zou gaan naar de laatste zestien. Toch gebeurde dat en in de knock-outfase zijn de twee tegenover elkaar komen te staan. Het eerste duel op 17 februari was een echt thriller en dinsdagavond ontmoeten de twee elkaar opnieuw.

/

Drie weken geleden namen de Duitsers een riante 0-3 voorsprong in België, maar klauwde AA Gent zich in de laatste tien minuten terug tot een 2-3 eindstand. Hoewel VfL Wolfsburg het voordeel heeft, weet coach Dieter Hecking dat AA Gent nog niet als verslagen mag worden gezien. “Ik zei voor de eerste wedstrijd al dat er twee goede dagen nodig zijn om de volgende ronde te bereiken”, roept hij in herinnering.

“Eentje hebben we er al gehad, nu moet de tweede nog komen. De situatie ziet er op zich goed uit en we hebben veel vertrouwen, maar we hebben nog helemaal niets nu. Gent zal alles geven om door te komen en wij moeten hun mooie dromen morgen meteen in de kiem smoren”, verzoekt Hecking. “Het zou historisch zijn als wij de volgende ronde bereiken... maar dat geldt voor AA Gent net zo goed.”

Bezig met laden …