voetbalzone

‘Wij proberen een beetje zoals Ajax te zijn, het is een geweldige club’

Gijs Freriks15 dec 2014, 19:42
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2014, 19:42
Advertentie

Legia Warschau kruipt in de underdogrol voor de Europa League-wedstrijden tegen Ajax. Trainer Henning Stille Berg noemt de Amsterdammers in de Poolse media ‘een loodzware tegenstander’ en een ‘geweldige club’.

voetbalzone

“Ze komen uit de Champions League, hebben een rijke historie in de geschiedenis van het Europese voetbal en hebben een van de beste teams van de geschiedenis gehad”, aldus de 45-jarige Noor. “Ajax beschikt altijd over talentvolle spelers en een uitstekende jeugdopleiding, wint ook ieder jaar de landstitel en speelt daardoor steevast mee in de Champions League. Ze verkopen alleen hun beste spelers altijd aan topclubs, dat is het probleem.”

“Wij proberen met Legia een beetje zoals Ajax te zijn. Natuurlijk zijn zij de favorieten en heeft Ajax het betere team, maar wij willen ons graag meten met zulke ploegen”, aldus Henning Berg, die ook nog werd bevraagd over Arek Milik, de topschutter van Ajax: “Hij is een geweldige speler. Ik heb hem al in Nederland aan het werk gezien en uiteraard tijdens de interlands. Hij heeft een natuurtalent om doelpunten te maken.”

Bezig met laden …