voetbalzone

‘Wij staan bovenaan, maar niemand hier loopt naast zijn schoenen’

Erik van Dam30 jan 2016, 12:26
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2016, 12:26
Advertentie

Wie voorafgaand aan dit seizoen één pond inzette op een landstitel voor Leicester City, zou aan het eind van het seizoen liefst vijfduizend pond terug krijgen van de Engelse bookmakers. Inmiddels zijn de kansen veel groter en keren de gokkantoren veel minder geld uit. Niemand lijkt nog uit te durven sluiten dat the Foxes straks echt kampioen worden. Intern blijft men uiterst kalm en relaxed.

voetbalzone

“We doen het lekker en staan op basis van ons harde werken bovenaan”, zegt doelman Kasper Schmeichel. “Vorig jaar speelden we heel constant en na het seizoen zijn we gewoon doorgegaan op de ingeslagen weg. Het mooie is dat niemand hier naast zijn schoenen loopt en dat niemand echt notie neemt van wat er allemaal geroepen wordt. De weg die we nog te gaan hebben is lang”, weet de Deen.

“Onze komende tegenstanders zijn Liverpool, Manchester City en Arsenal”, rekent Schmeichel voor in gesprek met Sky Sports. “Wij weten wat ons te doen staat en onderling is het respect naar elkaar groot. De kern van dit team is al een tijd samen en we kennen elkaar goed. We zijn gewoon een heel goed elftal”, aldus een trotse Schmeichel. “Ik pik er niemand in het bijzonder uit. Jamie Vardy en Riyad Mahrez hebben het goed gedaan, maar Wes Morgan en Robert Huth net zo goed. En N’Golo Kanté is een machine op het middenveld.”

Bezig met laden …