voetbalzone

'Wij waren niet bang tijdens de oorlog en zijn dat dus ook vanavond niet'

Bart Kruyt07 okt 2011, 11:30
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2011, 11:30
Advertentie

In Engeland kan men de borst alvast natmaken voor Mirko Vucinic en consorten. De spits van Montenegro heeft het volste vertrouwen in een goede afloop van het kwalificatieduel voor Euro 2012 met de Engelsen en maakt dit vrijdag in de media dan ook duidelijk kenbaar. De ervaring van de oorlog die de natie recentelijk heeft meegemaakt speelt volgens de spits daarin een grote rol.

/

Volgens verschillende internationale voetbalkenners lag de oorlogservaring van de Kroaten in de jaren negentig eraan ten grondslag dat zij op het WK in 1998 de derde plaats behaalden. Eenzelfde ontwikkeling ziet Vucinic voor Montenegro weggelegd, dat vijf jaar geleden definitief onafhankelijk werd van de staat Servië.

“Montenegro is voor niemand bang”, zo benadrukt Vucinic. “Wij waren niet bang tijdens de oorlog en daarom zijn wij ook niet bang voor Engeland.” Bondscoach Branko Brnovic kan het hier alleen maar mee eens zijn: “Die vechtersmentaliteit zit bij ons in de genen. De emoties zullen waarschijnlijk erg hoog oplopen bij het duel, maar wij zullen ons ook moeten inhouden.” Montenegro bezet momenteel de tweede plek in Groep G en maakt nog altijd kans op deelname voor het EK in 2012.

Bezig met laden …