voetbalzone

‘Wij willen Europa’s beste talenten hier hebben, hoe oud ze ook zijn’

Erik van Dam30 mrt 2016, 12:47
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2016, 12:47
Advertentie

Nicky Butt is sinds anderhalve maand hoofd opleidingen bij Manchester United en doet zijn best de academie dusdanig sterk te houden dat de doorstroom van spelers naar het eerste elftal vloeiend blijft verlopen. Louis van Gaal maakte dit seizoen al gebruik van meerdere talenten uit de opleiding en Butt hoopt dat hij dat blijft doen. United kijkt ondertussen goed om zich heen wie nog meer interessant is om aan te trekken.

/

De Engelse grootmacht wist de laatste jaren onder meer Timothy Fosu-Mensah (Ajax), Andreas Pereira (PSV) en Guillermo Varela (Peñarol) op te pikken en zij hebben inmiddels hun debuut in het eerste allemaal gemaakt. Butt bevestigt dat het de bedoeling is dat United nog meer ruwe diamanten naar Manchester haalt voordat het seizoen 2016/17 van start zal gaan. “Ik verwacht zeker dat dat gebeurt”, zegt de Engelsman.

“We komen in bepaalde leeftijdscategorieën nog wat jongens tekort en daar willen we mee aan de slag”, aldus Butt. “Hopelijk lukt ons dat de komende weken, zodat we op tijd klaar zijn voor het komende seizoen. Het geldt in principe voor alle clubs. We willen dat de grootste talenten van Europa hier spelen, hoe oud ze ook zijn, zoals elke club dat wil. Dan kunnen ze zich hier invoegen in een geweldige set-up.”

De hoofd opleidingen weet dat Van Gaal gretig gebruik maakt van aanstormend talent. “Veel jeugdspelers bewandelen de weg naar het eerste en soms komt zo’n debuut sneller dan voor een ander. Daar zijn we heel trots op, als een jongen het eerste bereikt. Dat zouden we allemaal van de daken mogen schreeuwen. Misschien doen we dat ook niet genoeg, misschien zijn we te bescheiden. Er lopen hier trainers rond die er al veel langer zijn dan ik en die fantastisch werk verrichten.”

Bezig met laden …