voetbalzone

'Wij willen Seedorf hier naartoe halen, vooral vanuit marketingoogpunt'

Erik van Dam27 apr 2012, 22:41
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2012, 22:41
Advertentie

Botafogo gaat haar best doen Clarence Seedorf na dit seizoen naar de Braziliaanse competitie te halen. De club uit Rio de Janeiro, die vorig seizoen als negende eindigde, wil de Nederlandse middenvelder graag transfervrij weghalen bij AC Milan. Seedorf, die deze maand de leeftijd van 36 jaar bereikte, is bezig aan zijn tiende en mogelijk laatste seizoen in San Siro.

/

Botafogo-trainer Oswaldo de Oliveira doet geen moeite om de interesse in Seedorf geheim te houden. “We zijn al enige tijd in gesprek en inmiddels heeft het het publieke domein bereikt. Er is nog niets rond of bijna voor elkaar. We zien wel of het lukt”, aldus de trainer van de Brazilianen in de nationale media. “Eigenlijk is het nog te vroeg om er al echt over te praten, want misschien gaat het helemaal niet door.”

“De zaak-Seedorf bevindt zich nog in een heel pril stadium, maar we willen hem hier naartoe halen. Het is duidelijk dat dit vooral een marketingtransfer zou zijn en dat de club deze stap echt moet zetten”, geeft De Oliveira te kennen. Seedorf begon zijn profloopbaan in 1992 in het shirt van Ajax. Na de winst van de Champions League in 1995 ging hij naar Sampdoria en nadien kwam hij uit voor Real Madrid (1996-1999), Internazionale (2000-2002) en Milan (2002-heden).

Bezig met laden …