voetbalzone

'Wij zagen hier direct dat we met een groeibriljant te maken hadden'

Peter Nusselder04 feb 2015, 07:45
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2015, 07:45
Advertentie

Het heeft even geduurd voordat er weer een veelbelovende speler uit de jeugdopleiding van FC Twente kwam, maar hoofdtrainer Alfred Schreuder heeft momenteel zelfs twee toptalenten tot zijn beschikking: Renato Tapia en Bilal Ould-Chikh komen de laatste weken regelmatig aan spelen toe.

voetbalzone

De negentienjarige Tapia, die voorheen in zijn vaderland Peru uitkwam voor Esther Grande de Bentín, kan als verdediger en als controlerende middenvelder uit de voeten. "Wij zagen direct dat we met een groeibriljant te maken hadden, hij moest alleen zichzelf nog ontdekken." Vleugelaanvaller Ould-Chikh is nog twee jaar jonger dan zijn ploeggenoot. “Renato én Bilal kennen geen angst en geen druk, zijn nergens bang voor”, maakt Schreuder duidelijk in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Tapia lijkt zich sinds de winterstop vast in het elftal van de Tukkers te hebben gespeeld, op zijn positie voor de verdediging. “Hem kunnen we op vijf posities opstellen, centraal in de defensie en op het middenveld. Hij is creatief en meedogenloos. Renato is een winnaar, een overlever, die zijn tegenstander bijna letterlijk opvreet”, zegt Schreuder.

Bezig met laden …