voetbalzone

‘Wij zijn Fenerbahçe en Arsenal is niet meer dezelfde ploeg als eerder’

Peter Nusselder20 aug 2013, 15:33
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2013, 15:33
Advertentie

Het zal voor Fenerbahçe een flinke klus worden om de groepsfase van de Champions League te bereiken, nadat de Turkse topclub in de laatste voorronde werd gekoppeld aan Arsenal. The Gunners lijken echter niet in topvorm te verkeren en daarvan hoopt verdediger Hasan Ali Kaldirim te profiteren.

/

De dertienvoudig Turks international maakt duidelijk dat zijn ploeggenoten en hij zonder angst vooruitkijken naar woensdag, als Arsenal voor de eerste van twee ontmoetingen op bezoek komt in het Sükrü Saracoglu. “Wij zijn Fenerbahçe en Arsenal is niet meer dezelfde ploeg als eerder”, laat de 23-jarige Hasan Ali weten via de officiële kanalen van zijn werkgever. Arsenal ging zaterdag nog in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Aston Villa.

De verdediger waakt er tegelijkertijd echter voor om de Engelse opponent te onderschatten. “Arsenal is een van de sterkste clubs van Europa. Vooral in de voorhoede hebben ze goede voetballers”, zegt Hasan Ali, die denkt te weten wat de zwakke plek van de ploeg van trainer Arsène Wenger is. “In defensief opzicht zijn ze niet echt goed. Het wordt een lastige wedstrijd, maar we hebben vertrouwen.”

Coach Ersun Yanal van Fener rekent zich ondertussen niet rijk over de vele blessuregevallen waarmee Arsenal te maken heeft. “Ze spelen in een vast systeem, wie er allemaal afwezig zijn zal niet veel uitmaken”, tekenen Turkse media op uit de mond van Yanal, die goed voorbereid is. “We hebben onze tegenstander goed geanalyseerd en kennen hun sterke en zwakke punten. We willen een goede score neerzetten voor de return in Londen”, laat de 51-jarige oefenmeester weten.

Bezig met laden …