voetbalzone

'Wij zijn niet minder dan FC Utrecht en die club staat gewoon vierde'

Bart Kruyt07 nov 2012, 16:10
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2012, 16:10
Advertentie

SC Heerenveen beleefde een moeizame start van het seizoen, maar Marco van Basten lijkt de boel inmiddels op de rails te hebben. De Friezen zijn opgeklommen naar de tiende plek van de ranglijst en de achterstand op nummer zeven NEC bedraagt maar drie punten. Waar eindigt dit? "Het zal niet zo'n succesjaar worden als vorig seizoen, maar ik denk dat we zeker nog flinke stappen kunnen maken", zegt verdediger Jeffrey Gouweleeuw in Voetbal International.

/

Volgens de jeugdinternational is Europees voetbal mogelijk voor Heerenveen: "De play-offs moeten zeker haalbaar zijn. Onze start was teleurstellend, maar we zijn nu wel alweer geklommen naar de tiende plek en de onderlinge verschillen zijn klein met de clubs boven ons. Ik ben hoopvol gestemd: wij zijn niet minder dan FC Utrecht en die club staat gewoon op de vierde plaats. Een plek in het linkerrijtje is voor ons een realistische doelstelling."

Ondertussen probeert de clubleiding het tot 2014 doorlopende contract van Gouweleeuw open te breken: "In het begin van het seizoen deed de club een aanbieding, maar op dat moment stond mijn hoofd er niet naar. Waarom zou ik bijtekenen als ik niet zeker ben van mijn plek? Dat gevoel overheerste. Daarom zag ik het nut er niet van in, maar de laatste berichten zijn dat de clubleiding op korte termijn met een nieuwe aanbieding komt. Daar wil ik zeker naar luisteren."

Bezig met laden …