voetbalzone

'Wij zullen ervoor zorgen dat Barça het lastiger krijgt dan tegen Real'

Erik van Dam30 nov 2010, 16:44
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2010, 16:44
Advertentie

Twee knappe zeges op een rij of niet, Osasuna-middenvelder Fernando Soriano gelooft oprecht dat zijn team waardig kan strijden tegen Barcelona. De Catalanen grepen maandagavond de koppositie in Spanje, door Real Madrid thuis met 5-0 te kloppen. Vorig weekend werd Almería al een draai om de oren verkocht (0-8), maar bij Osasuna durft men het gevecht wel aan.

“Barcelona gaf een galavoorstelling tegen een rivaal en heel de wereld keek mee”, erkent Soriano. “Het is het team dat het best presteert en speelt. Zelfs in de tijden van Johan Cruijff bereikten ze dit niveau niet eens. Maar zij weten ook dat wij thuis prima spelen en ons veld is de antithese (tegenstelling, red.) voor het spel van Barcelona. Het is klein, met weinig ruimte en ze weten dat ze het moeilijk krijgen.”

“We zullen proberen ze te gaan verrassen”, zegt Soriano dinsdag hoopvol in de Spaanse media. “We zullen heel sterk moeten zijn en voor iedere bal vechten. Het moet haast wel een fysieke strijd worden en wij zullen ervoor zorgen dat die zwaar is.” Vorig seizoen kwam Barcelona, door een laat eigen doelpunt van Gerard Piqué, niet verder dan 1-1 in Pamplona. Een jaar eerder werd er met 3-2 gewonnen en het jaar daarvoor werd het 0-0.

Bezig met laden …