Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maarten Wijffels pakt collega journalist Valentijn Driessen aan: ‘Niets om over te schrijven’

Laatste update:

Maarten Wijffels heeft in de AD Voetbal podcast opnieuw zijn zegje gedaan over het werk van een collega journalist. Nadat eerder Simon Zijlemans het moest ontgelden in de podcast van het Algemeen Dagblad, voelt Wijffels nu de behoefte om zich uit te spreken over een actie van collega journalist Valentijn Driessen van De Telegraaf.

Driessen was de afgelopen dagen onderwerp van gesprek, daar de spraakmakende journalist het er niet mee eens was dat bondscoach Ronald Koeman zich dagen niet liet zien tijdens de persconferenties van het Nederlands elftal.

Tot verbazing van velen verscheen niet Koeman, maar waren aanvoerders Nathan Aké en Virgil van Dijk aanwezig op de persconferentie afgelopen vrijdag. Driessen vroeg daarop om uitleg bij perschef Bas Ticheler.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Het is niet aan mij om nu te verantwoorden waarom Koeman er niet bij is", aldus Ticheler. "Ik zou zeggen: kies ervoor om de vragen aan een van de spelers te stellen." Driessen kreeg vervolgens bijval van Johan Derksen.

Derksen kon zich namelijk wel vinden in de vraag van Driessen. "Ik vind het heel mooi dat men in Nederland als een blok achter Oranje gaat staan, maar dat Koeman er niet is bij zo'n persconferentie vind ik zwak en onprofessioneel", aldus de Snor in Vandaag Inside Oranje.

"Dat kun je niet maken met dagbladen die iedere dag een stuk moeten aanleveren. Dan vraag je om onzinstukken." Ook tafelgenoot Wierd Duk deelde de mening van Derksen. "Het is heel slecht voor zijn eigen PR." Koeman gaf maandag aan dat hij Driessen enigszins begrijpt en deed de toezegging om het in de toekomst op een andere manier aan te pakken.

Wijffels


Wijffels is het niet met zijn collega Driessen eens, zo laat hij duidelijk blijken. ‘Ik wil trouwens ook nog wel wat zeggen over iets dat mij tegenstaat. Ineens wordt het een item dat Koeman deze week eerder had moeten spreken. Nee, dat had hij helemaal niet moeten doen!”

“De KNVB heeft een vast protocol”, gaat Wijffels verder. “Iedere dag zijn er twee spelers beschikbaar en de bondscoach komt voor en na een wedstrijd. Dat is prima, toch? Het zou raar zijn geweest als Koeman nu uit een soort paniek extra zou gaan zitten met de pers.”

Wijffels denkt te weten waar de ontstane ophef vandaan komt. “Dit is nu typisch iets dat ontstaat omdat er media zijn die eigenlijk niets meer weten om over te schrijven, dus dan komt dit eruit. Een beetje de boel opstoken... Daar houd ik helemaal niet van! Gewoon bij het protocol blijven.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties
2 juli 2024 om 12:39
0

hahahaha..als ik dan tch iets mag toevoegen aan deze soap. Wijffels hoort met zijn stem en dat zeurderige zeeuws vlaaamse accent geen podcast te doen. Je kan een radiokophebben, maar hij heeft GEEN podcast stem, nagels over een schoolbord werkelijk verschrikkelijk.

2 juli 2024 om 12:52
0

ik denk het, jij typt het. ik kan het letterlijk niet luisteren. die man heeft mij niks verkeerd gedaan maar zodra ik zijn stem hoor wil ik spontaan dingen kapot maken.

Eens met Wijffels.
Ik weet dat veel mensen Koeman niet mogen, maar als de KNVB het zo heeft gepland is dat prima.

2 juli 2024 om 09:11
0

Maakt die vraag/eis van Driessen des te vreemder. Moest per se weten waarom Koeman er niet bij was, terwijl dat dus gewoon volgens planning is. Maar goed, nu kan hij in zijn krantje weer schrijven dat Koeman zich verstopt voor wat makkelijke clicks.

Als journalisten onderwerp van het nieuws worden doen de journalisten het fout. Wat is het toch dramatisch gesteld met voetbaljournalistiek.

Aan de andere kant, er is ook te veel verslag. Zoveel is er helemaal niet over voetbal te zeggen. Je hoort gisteren die Spaanse coach ook weer praten. We hebben ambitie en willen elke wedstrijd winnen. Oké, goed verhaal man, gelukkig dat ik dit hoor.

Ergens doet het voor mij toch een beetje afbreuk aan de mystiek van het voetbal, al die grote voetballers horen stamelen in een microfoon.

2 juli 2024 om 09:15
0

100% eens. Daarnaast wordt datzelfde interview op 50 verschillende platformen herkauwd met de meningen van allerlei irrelevante oud-voetballers of journalisten et voila, weer een uur volgeluld.

Het is ook zo tenenkrommend dat tegenwoordig iedere krant of blad wel vier columns heeft die dan ook weer tot ‘nieuws’ leiden. Waar journalisten ooit begonnen als doorgeefluik van informatie aan het volk, is het heden ten dage vooral een platform om je eigen kijk op de wereld zo halsstarrig mogelijk te brengen zodat het lekker veel oproer veroorzaakt, want dat verkoopt.

Daarnaast even op Twitter kijken wat een aantal bot accounts roepen en maken het vervolgens een item ‘want er wordt over gepraat in de maatschappij’, alsof social media de thermometer van de maatschappij is. Daardoor hebben we het twee dagen over Memphis en Wijnaldum gehad die met een afro de training opkwamen, want ja, er werd over gepraat op Twitter.

Het vak journalistiek bestaat allang niet meer.

2 juli 2024 om 09:33
0

Dat de hele journalistiek dood is gaat me wat ver. Je moet tegenwoordig goed zoeken, maar zeker buiten voetbal bestaat er gelukkig nog wel goede journalistiek. Binnen het voetbal heel af en toe ook overigens; ik promoot hier altijd mijn held Frank Heinen. Geweldige schrijver/ journalist.

2 juli 2024 om 09:39
0

Het zijn vaak ook niet de scherpste messen uit de la die voetbaljournalist worden. Bovendien is het kopiëren van standaardvragen natuurlijk het allermakkelijkst. Zelf vind ik Sjoerd Mossou wel een goede, met hem erbij luister ik de AD Voetbalpodcast ook wel (hoewel hij er volgens mij ook niet goed opstaat bij veel VZ-gebruikers). Maarten Wijffels kan ik niet verdragen, daar ben ik het ook vrijwel standaard mee oneens. Hangt ook enorm de wijsneus uit.

2 juli 2024 om 09:53
0

@Migi ik zeg niet dat de hele journalistiek dood is, ik zeg dat het vak niet meer bestaat als in waarheid bevinding > schrijf dit zonder mening op > geef het door aan het volk.

Uiteraard zijn er nog goeie journalisten, maar sportjournalistiek (waar we het hier over hebben) kan ik er maar weinig opnoemen. Knipping van VI wellicht, da’s echt een graver.

Echter wanneer ik moet luisteren naar de mening van Kees Luijckx over de mening van Kenneth Perez over de mening van Shearer over de mening van Keane (dit is geen verzinsel) over de tactische spelopvatting van Engeland haak ik af.

@Aad Mossou kan ik wel waarderen, al is het alleen al om het feit dat hij als enige opstond tegen Derksen toen hij nog journalist was bij VI en Derksen als hoofdredacteur weer eens langs de grenzen van wat voor journalistiek door moet gaan scheurde. En dat ten overstaan van een hele kamer vol met journalisten.

2 juli 2024 om 09:23
0

Journalistiek is een verdienmodel geworden, waardoor objectiviteit soms ver te zoeken is. Kijk naar Driessen, elk gaatje benutten om het probleem te vergroten, want dat verkoopt. Triest, erg triest

2 juli 2024 om 09:36
0

De krant moest al vol, maar op het internet is de ruimte oneindig. Journalisten die de opstelling niet weten, maar die wie wel gaan voorspellen, domme vragen gaan stellen om iets van 'ophef' te creëren en journalisten die babbelen over andere journalisten. In het bijzonder wil ik nog de categorie 'toch wel' of 'toch niet' berichten noemen. 'nieuws' waarbij je eerst leest dat het A zou kunnen zijn, maar een dag later toch blijk B te zijn. Zo blijven we lekker bezig.

Oh Wierd Duk 🤪🦆heeft nu ook al een mening over voetbal. Die man kan ook echt alles. Wat is dat toch met die parodie journalisten van het verzetskrantje. Je mag natuurlijk een mening hebben over van alles, maar ken je vakgebied (geen idee wat zijn vakgebied is trouwens want het is een nep journalist). En tuurlijk vindt ie bijval van Derksen. Ging hij niet ook een column schrijven voor het verzetskrantje? Nou snel terug, krantje maken!

2 juli 2024 om 09:31
0

Ben jij nou ook al journalist? Schandalig dat jij hier een mening over hebt. Jij denkt ook dat je overal verstand van hebt of niet?

2 juli 2024 om 09:34
0

Je weet dat de telegraaf alles was behalve een verzetskrant neem ik aan? Die zijn 4 jaar verboden na de oorlog.

2 juli 2024 om 10:46
0

Gelukkig bestaan er nog journalisten als Wierd Duk. Want het medialandschap is helaas oververtegenwoordigd van linkse opschrijvers, die kritiekloos de koers van extreem links als de verlossing presenteren. Gelukkig is er zowel in Nederland als Europa een ander geluid duidelijker geworden. Ook mede dankzij prima journalisten als b.v. Wierd Duk, Wynia, de blckbx club, etc.

Ik luister altijd naar de AD voetbalpodcast, maar als Wijffels komt dan krijg ik direct jeuk. Gisteren ook met z'n Ronaldo fanboy uitlatingen...irritante kerel vind ik het.

2 juli 2024 om 10:52
0

Je valt al in slaap wanneer hij een vraag mag stellen op de persconferentie. Misschien kan hij er zelf niks aan doen maar die man is verbaal zo matig. Al die inhoudsloze voorzichtige vragen ook altijd van hem.

Ik heb echt niks met Valentijn en co maar van die Maarten Wijffels wordt ik me ook een partijtje kriebelig zeg. En dan niet eens voetbalinhoudelijk, want daar heeft ie over het algemeen nog wel zinnige dingen te melden. Maar de hele air waarmee hij praat staat me een beetje tegen, altijd zo'n toontje alsof de hele voetbalwereld een constant veranderlijk fenomeen is dat van opportunisme aan elkaar hangt waarbij hij de enige de stem der redelijkheid is. Maar wat me het meeste aan hem tegenstaat is dat hij heel makkelijk collega-journalisten en individuele spelers de maat durft te nemen maar amper durft te blaffen naar de mensen die hoog in de boom zitten bij de clubs/elftallen die hij volgt (Van Gaal, Schmidt etc.). Het is wat dat betreft een beetje een slijmbal (en dan druk ik me nog netjes uit).

Hebben we hier de deugneus journalist aan het woord? Natuurlijk had Koeman na de onthutsende nederlaag tegen Oostenrijk voor zijn mannen moeten gaan staan en uitleg moeten geven voor zijn verantwoordelijkheid. Dus zorgen voor in ieder geval een strijdbaar Oranje met een goed plan. En ook om de zeer negatieve stemming rond Oranje op dat moment, enigszins de kop in te drukken. Maar meneer dook onder de tafel. En terecht dat daar vanuit medialand kritiek op is. Meent Wijffels dat hij als enige de wijsheid in pacht heeft? Nee dus.

Maarten Wijffels is toch wel de meest zijige persoon in de hele journalistiek van Nederland. Deze man wil zo graag een ander invalshoek creëren voor zich zelf dat die zich zo vaak vergaloppeert en dat allemaal om een "unieke" kijk te hebben op een onderwerp. Ik vind hem helemaal niks. Als deze man in de podcast zit van het ad, luiste Rik hem niet meer. Ik kan het niet handelen.🫢🙄

Voetbaljournalisten staan op dezelfde voet als showbizz verslaggevers. Ze zijn allebei niet serieus te nemen op het punt van journalistiek. Het probleem is dat sommigen zichzelf hoger inschatten. Als een mede showbizz journalist dan een mening meent te moeten geven over een andere... sja. Dat is dan ook best treurig.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren