voetbalzone

'Wijnaldum kan naar Londen verhuizen en in Premier League actief blijven'

Bart Kruyt17 mei 2016, 07:00
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2016, 07:00
Advertentie

Nu Newcastle United is gedegradeerd uit de Premier League, is het natuurlijk maar de vraag wie de club allemaal trouw zal blijven. Georginio Wijnaldum lijkt in ieder geval niets te voelen voor voetballen in de Championship en werd al in verband gebracht met verschillende Italiaanse topclubs, maar hij zou ook op het hoogste niveau van Engeland actief kunnen blijven.

/

In de Britse media wordt beweerd dat Wijnaldum in beeld is bij West Ham United. De nummer zeven van de Premier League wil zich het liefst versterken met vleugelaanvaller Andros Townsend, die in januari van Tottenham Hotspur naar Newcastle ging, maar Wijnaldum is ook in beeld bij manager Slaven Bilic. Eerder werd beweerd dat Wijnaldum door een clausule in zijn contract transfervrij mag vertrekken, maar dat is vooralsnog niet bevestigd of ontkend.

De 25-jarige Wijnaldum was in zijn eerste seizoen in de Premier League een van de lichtpuntjes bij Newcastle en was in 38 competitiewedstrijden goed voor 11 doelpunten en 5 assists. Zondag zei hij nog dat hij niet bezig was met zijn toekomst: “Ik ben helemaal kapot van de degradatie, dat is het enige waar ik nu aan denk. We zullen zien wat de toekomst brengt.”

Bezig met laden …