voetbalzone

Wijnaldum legt gebaar uit: 'Zij waren de eersten die me succes wensten'

Daniel Cabot Kerkdijk23 sep 2012, 20:15
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2012, 20:15
Advertentie
/

Na zijn doelpunt zondag tegen Feyenoord (3-0) vormde Georginio Wijnaldum met de vingers van zijn handen de letters L en W. De middenvelder van PSV wilde zijn treffer daarmee opdragen aan zijn vrienden Leroy Fer en Jetro Willems. "Zij waren vanochtend de eersten die me succes wensten", aldus Wijnaldum.

Willems zat geblesseerd op de tribune, terwijl Fer vanwege een knieblessure voorlopig niet kan spelenvoor FC Twente. "Leroy heeft mij heel erg gesteund toen ik op de bank zat, nu steun ik hem", vertrelde Wijnaldum in gesprek met het ANP.

Dat Wijnaldum uitgerekend tegen Feyenoord een doelpunt opdroeg aan Fer, met wie hij jarenlang samenspeelde in De Kuip, noemde de Rotterdammer toeval. "Als ik vorige week tegen FC Utrecht had gescoord, had ik dit ook gedaan. Het zat al een tijdje in mijn hoofd."

De overwinning op Feyenoord zorgde voor grote opluchting in het PSV-kamp. Hoewel Dick Advocaat de kritiek na een week met twee nederlagen niet begreep, bekende hij toch dat de Eindhovense club behoefte had aan een goed resultaat. "Dit hadden we nodig, zal ik eerlijk zeggen. Tegenwoordig word je na iedere wedstrijd gewogen om te kijken of je te licht bent of niet."

"Nu zal Ronald Koeman wel weer een slechte trainer zijn. Ik vind dat je op de lange termijn moet kijken of iemand zijn werk goed doet, niet op basis van één wedstrijd. Toch wist ik niet wat ik tegen Feyenoord kon verwachten, gezien de druk na de laatste twee duels. Het elftal heeft echter goed antwoord gegeven."

Bezig met laden …